EUROPA BULL

Escrit i dirigit per Jordi Oriol

Trailers

FOTOS: ©Sílvia Poch (www.silviapoch.com) i ©May Zircus (zircus.es)

PREMIS:

· PREMI QUIM MASÓ de producció teatral 2018.

· PREMI CIUTAT BARCELONA 2019, per Sílvia Delagneau i Max Glaenzel, per l’espai i vestuari d’EUROPA BULL.

· 8 Nominacions als PREMIS de la CRÍTICA 2019 (Millor Espectacle, Millor Direcció, Millor Dramatúrgia, Millor Música Original, Millor Escenografia, Millor Disseny de So, Millor Actriu i Millor Actor repartiment).

· Atorgats 4 Premis de la Crítica: Premi a Millor Dramatúrgia + Premi a Millor Direcció + Premi a Millor Música Original + Premi a Millor Actriu de repartiment.

· 7 Nominacions als PREMIS BUTACA 2020 (Millor Espectacle, Millor Direcció, Millor Text, Millor Escenografia, Millor Música Original, Millor Actor de repartiment i Millor Disseny de So).

Sinopsi

Això és un francès, un alemany i un italià… I un holandès, i un danès i un belga… I un grec i un finès, i un espanyol i un portuguès… I un suec, i un polonès, i un irlandès, i un austríac, i un romanès, i un luxemburguès, i un eslovè, i un croat, i un hongarès i un txec i un eslovac, i un letó i un lituà i un estonià… I un búlgar, i un maltès, i un xipriota i un… britànic, que van agafats de la mà, però -a més d’un- ja li comença a suar. És, Europa en si, un acudit? Ens hauria de fer pixar? O ens hem de cagar? Tal vegada allà, agafats de la mà, units sota el nom d’Europa, ens podríem explicar el mite que ens batejà: el que narra la història d’un Déu totpoderós que, encès d’amor per una noia fenícia, viatjà a les costes de l’actual Líban (o Síria)… i sota l’aspecte d’un immens toro, la raptà tot creuant el Mediterrani i, arribats a Creta (o Lampedusa…), la violà. I és d’ençà… que Europa bull. Sembla una olla a vapor que xiula i fa senyals de fum. Europa retruny, està a punt de petar. És una olla de grills. Un batibull. I de tanta remor, ja no se sent l’alegria de l’himne; ja sols notem la sordesa del seu compositor. Un autoritari toro blanc va raptar Europa, i tal vegada ara ens adonem que no el sabrem mai domesticar.

Fitxa Artística

intèrprets: Sasha Agranov, Joan Carreras, Anna Hierro, Olga Onrubia, Carles Pedragosa i Karl Stets.

dramatúrgia i direcció: Jordi Oriol
aj.direcció: Anna Serrano
música: Carles Pedragosa, Sasha Agranov i Karl Stets.
espai i vestuari: Sílvia Delagneau i Max Glaenzel.
aj.espai i vestuari: Adriana Parra
il·luminació: Marc Salicrú
audiovisuals: Marc Permanyer
disseny so: Jordi Salvadó
cap tècnic: Albert Glas
regidora en gira: Olalla Calvo
producció executiva: Helena Font
agraïments: Schauspiel Stuttgart, Rosa Barbero, Mercè Canals, Sofia Gallarate, Steffen Lundsgaard, Pere Orteu, Marta García Ferrer, Josep Pijuan Robledo, Joan Griset Pasteller, Pep Arumí i a la vaca Penka.

producció:
INDI GEST, Premi Quim Masó 2018 i TNC.
amb el suport de::
OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural)

Gira

ESTRENAT el 15 de novembre de 2019 al Teatre El Canal (Salt), dins el Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya (2019).

Temporada TNC 2019-2020: del 28 de novembre al 15 de desembre de 2019, a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.

Col·laboradors

https://indigest.org/wp-content/uploads/2020/07/Quim_Maso_Logo1.png https://indigest.org/wp-content/uploads/2014/06/logo-tnc.png https://indigest.org/wp-content/uploads/2013/08/logo_temporada_alta.gif