EUROPA BULL

Escrit i dirigit per Jordi Oriol

Trailers

FOTOS: ©Sílvia Poch (www.silviapoch.com) i ©May Zircus (zircus.es)

PREMIS:

· PREMI QUIM MASÓ de producció teatral 2018.

· PREMI CIUTAT BARCELONA 2019, per Sílvia Delagneau i Max Glaenzel, per l’espai i vestuari d’EUROPA BULL.

· 8 Nominacions als PREMIS de la CRÍTICA 2019 (Millor Espectacle, Millor Direcció, Millor Dramatúrgia, Millor Música Original, Millor Escenografia, Millor Disseny de So, Millor Actriu i Millor Actor repartiment).

· Atorgats 4 Premis de la Crítica: Premi a Millor Dramatúrgia + Premi a Millor Direcció + Premi a Millor Música Original + Premi a Millor Actriu de repartiment.

· 7 Nominacions als PREMIS BUTACA 2020 (Millor Espectacle, Millor Direcció, Millor Text, Millor Escenografia, Millor Música Original, Millor Actor de repartiment i Millor Disseny de So).

Sinopsi

Immersos en la crisi i en la desafecció a les institucions europees, els membres representants de la Comissió de Cultura (de la Unió Europea) s'empesquen un acte commemoratiu per mirar de justificar l'existència de la pròpia Unió Europea. Per fer-ho, recorren a les històries i mites que sedimenten els pilars de l'antic continent. Històries que dibuixen el nostre imaginari. Que ens expliquen. Que ens representen. I és que Europa –en sí mateixa– ja és un mite: el que narra la història del nostre Déu Zeus que, encès d’amor per una noia fenícia, viatjà a les costes de l’actual Líban i Síria… i sota l’aspecte d’un immens toro, la raptà tot creuant el mediterrani i, arribats a Creta (o Lampedusa…), la violà. I és d’ençà… que Europa bull.
Després de l’espectacle EUpheMyth (creat per encàrrec pel teatre Schauspiel Stuttgart l'any 2018) vam voler estirar del fil de les paradoxes i vicissituds europees, per crear aquest espectacle que ve a preguntar-se qui –i què– ens representa.
Europa Bull (Premi Quim Masó 2018) es va estrenar al Festival Temporada Alta 2019 i tot seguit féu temporada al Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta peça –que vessa d’humor negre– incideix sobre les pors dels europeus que reviuen –ara– fantasmes del passat, després de crear una Unió de països que aspirava a ser un refugi de les tempestes de l’economia i de les guerres nacionals. Una història d’històries en què el bullici del present es mescla amb les revolucions del passat, i ens emmiralla amb l’Europa del mite que ens batejà, i el seu déu toro, que –desbocat, la raptà. Un autoritari toro blanc va raptar Europa, i tal vegada ara ens adonem que no el sabrem mai domesticar.

Fitxa Artística

intèrprets: Sasha Agranov, Joan Carreras, Anna Hierro, Olga Onrubia, Carles Pedragosa i Karl Stets.

dramatúrgia i direcció: Jordi Oriol
aj.direcció: Anna Serrano
música: Carles Pedragosa, Sasha Agranov i Karl Stets.
espai i vestuari: Sílvia Delagneau i Max Glaenzel.
aj.espai i vestuari: Adriana Parra
il·luminació: Marc Salicrú
audiovisuals: Marc Permanyer
disseny so: Jordi Salvadó
cap tècnic: Albert Glas
regidora en gira: Olalla Calvo
producció executiva: Helena Font
agraïments: Schauspiel Stuttgart, Rosa Barbero, Mercè Canals, Sofia Gallarate, Steffen Lundsgaard, Pere Orteu, Marta García Ferrer, Josep Pijuan Robledo, Joan Griset Pasteller, Pep Arumí i a la vaca Penka.

producció:
INDI GEST, Premi Quim Masó 2018 i TNC.
amb el suport de::
OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural)

Gira

ESTRENAT el 15 de novembre de 2019 al Teatre El Canal (Salt), dins el Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya (2019).

Temporada TNC 2019-2020: del 28 de novembre al 15 de desembre de 2019, a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.

Gira 2022:
Prat del Llobregat (6 març)
Granollers (11 març)
Sant Cugat (13 març)
Girona (19 març)
Olot (25 març)
Figueres (27 març)
Terrassa (31 març)
Vic (2 abril)
Manresa (9 abril)

Festival GREC 2022: del 30 de juny al 17 de juliol de 2022, a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.

Col·laboradors

https://indigest.org/wp-content/uploads/2020/07/Quim_Maso_Logo1.png https://indigest.org/wp-content/uploads/2014/06/logo-tnc.png https://indigest.org/wp-content/uploads/2013/08/logo_temporada_alta.gif